Türk Tarım Orman Sen personel çağrısında bulundu. Türk Tarım Orman Sen 7 Nolu Şube Başkanı Muzaffer Genç, Tarım da İznik çiftçisinin hak ettiği katkıyı kamu personel azlığından dolayı alamadığını belirten bir açıklama yaptı.
İznik İlçe Tarım Müdürlüğü binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Genç, “İlçenin yüzde 90’ı geçimini tarımdan sağlıyor. 3 bin 210 ÇKS’ye kayıtlı çiftçi var. 230 bin dekar tarım arazisi mevcut. Ancak, personel yetersizliği nedeniyle çiftçiye hizmet vermekte sıkıntı yaşanıyor. Personel istiyoruz” dedi.
Genç’in açıklaması şöyle, “İznik geçmişte, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarının göz bebeği olmuş, Cumhuriyetin önemli bir Tarih, Kültür ve Tarım Şehridir. İznik Tarımsal alanda, Bursa’nın ve Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden birisidir.
46 Mahallesi, 800 civarında gıda işletmesi, bu işletmelerin 200 civarı gıda üretim yeri olmak üzere, İlçe nüfusunun % 90’ı geçimini tarımdan sağlamaktadır. 2017 yılı sonu itibari ile 3.210 ÇKS ye kayıtlı Çiftçisi bulunan yüzölçümü incelendiğinde tarıma elverişli 230 bin dekar alanın 130 bin dekarı sulanabilir alandır ve bu alanda yapılan üretimin, ülkemiz Gayri Safi Hasılasına katkısı 150 milyon TL civarındadır.
Zeytini, Üzümü, Şeftalisi, Kirazı, Eriği ve Kivisi ile meyve üretiminde, Domates, Taze Fasülye, Kabak, Marul, Brokoli ve Brüksel Lahanası ile de sebze üretiminde Bursa’nın en önemli ilçelerinden birisidir.
Hayvancılık açısından 3.000 büyükbaş, 15.000 küçükbaş ve 500.000 kanatlı hayvan sayısıyla da hatırı sayılır bir duruma sahiptir.
Önemli tarımsal işletmelere sahip bulunan ve kendi adını ön plana çıkardığı tarımsal işletmeleri ile vizyon sahibi, İznik Gölü sayesinde Su ürünlerinde Sazan, Yayın Balığı ve gümüş balığı ile ihracat yapan bir şehirdir İznik.
Yapılan gıda üretimi ve potansiyele kıyasla, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan kamu personeli sayıca yetersiz olmasından dolayı tarımda İznik hak ettiği değeri alamamaktadır.
İlçe Müdürlüğümüzce başlıca yürütülen görevleri başlıkları ile saymak gerekirse,
-Gıda ve Yem denetimleri,
-Hayvan hastalıklarının takibi, aşılama, küpeleme, hayvan sevk işlemleri, hayvansal işletmelerin denetimi,
-Bitki hastalık ve zararlılarının takibi, EKÜY –Entegre Mücadele Proje çalışmaları, Hasat Öncesi Numune Çalışmaları, Zirai ilaç denetimi, Gübre Bayi denetimi, Tohumluk, Fide, Fidan Denetimi, Organik ve İyi Tarım Denetimleri, afet ve hasar tespitleri, Borç erteleme çalışmaları, çiftçi mallarını koruma işlemleri, tarım sigortaları çalışmaları, tarımsal yayım projeleri, tapu satış işlemleri, sosyal destek projeleri, genç çiftçi projesi, çiftçi eğitimleri, Su ürünleri denetimi ve benzeri görevler olmak üzere bu işlemler farklı unvanlarda olmak üzere 21 personel ile en iyi şekilde yürütülmektedir.
Tarımda görev yapan arkadaşlarımız yukarıda belirlenen görevlerin yanında ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi), TUKAS (Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi, TİD (Tarım İşletme Danışmanlığı), İVA (İstatistik Veri Ağı), ÇMVA Çiftlik Muhasabe Veri Ağı), TÜFİS Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi), İKİS (İl Koordinasyon ve İşleme Sistemi), İBS İstatistik Bilgi Sistemi), TAMSİS Tarımsal Ürünler veri Sistemi), TAPDK Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu) gibi sistemlere veri girişi yapmaktan, asıl görevleri olan arazide çiftçilerle ilgilenme işini yapamamaktadır.
Halihazırda tüm bu saydığımız iş ve işlemler, Bakanlığımızca İznik İlçe Müdürlüğü için belirlenen Norm kadronun %21’ inetekabül eden6 Ziraat Mühendisi, 3 Veteriner Hekim, 2 Su Ürünleri Mühendisi, 1 Gıda Mühendisi, 4 Tekniker, 2 Şoför, 2 İşçi ve 1 Memur ile yürütülmektedir.
İşte bu nedenle buradan sesimizi duyurmak için bu basın açıklamasını yapıyoruz. Sesimiz duyulmasını neden mi İstiyoruz? İznik çiftçisinin kazancını artırmak, hastalık ve zararlılarla daha etkin mücadele etmek, kaliteli ürünler yetiştirmek, güvenilir gıda üretimleri sunmak daha da fazlası İznik’li üreticilere ve halkına iyi ve kaliteli hizmet sunmak istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz 2 Gıda Mühendisi, 4 Ziraat Mühendisi, 1 Veteriner Hekim 4 Tekniker ve en az 3 memur istiyoruz. Ayrıca İznikli yetkililerden İlçelerine gelen kamu personeline sahip çıkmalarını, çalışan personeli İznik’ten kaçırmamalarını, Hizmet Binasının ihtiyaca cevap verecek şekilde yenilenmesini, İkamet alanlarının inşası ve alışveriş sahalarının artırılması çalışmalarının ve İznik’te yetişen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması özelikle turizmde daha etkili proje sunmalarını için gerekli çalışmaları yapmalarını ve İlçelerine başka İllerden gelen kamu personellerine kucak açmalarını istiyoruz.
Neden mi tarihiyle, doğasıyla, gölüyle, tarımıyla,kültür mirasıyla başka İznik yokda o yüzden.
Buradan Sayın İlçe Müdürümüze, İlçe Kaymakamımıza, İl Müdürümüze, İl Valimize ve Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Bu Güzide şehrimize sahip çıkmalarını, istenilen personelin gelmesi için gerekli çalışmaları yapmalarını, Bakanlığımızın belirlediği norm kadro personelinin gönderilmesini, özellikle Haziran ataması döneminde ihtiyaç duyulan personel atamasının yapılması yönünde gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Böylelikle hem kamuda da çalışan personel rahatlayacak ve üzerinden kalkan işyükü neticesinde daha iyi hizmet verecek, hem de çiftçiler bu kurumdan daha memnun kalacaklardır. Güzel genç ve alımkı kızları tanımaya nedersin?Sizde böyle kızlar ile arkadaşlık etmek isterseniz