Türkiye’nin en önemli markası haline gelen Köfteci Yusuf’un isim babası ve sahibi Yusuf Akkaş, Yenişehir’deki entegre tesislerinde, Bursa’nın önde gelen şeflerini ağırladı.
BAYANLARDA KASAP
Ünlü otellerin şef aşçılığını yapan ustalara ilk olarak fabrika üretim alanını gezdiren Yusuf Akkaş, şeflere Köfteci Yusuf’un üretimiyle ilgili bilgiler verdi. Firma isimlerinin ‘Tazeci’ olarak anıldığını hatırlatan Yusuf Akkaş, etlerin, şubelerine günlük olarak gönderildiğini kaydetti. Her gün 30 ton et işlediklerini ve bu etlerin her anının kontrolden geçtiğini ifade eden Yusuf Akkaş, şeflere şunları aktardı: “15 bin m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz. Büyük tedarikçilerimiz var ve bütün hayvanlarımızı seçerek alıyoruz. Danalarımızın büyük bölümünü TORKU’dan tedarik ediyoruz. Özel yemlerle ürettiğimiz kendi hayvanlarımız da var. Burada şu an 500 kişi istihdam ediliyor. 500 kişinin 400’e yakını bayanlardan oluşuyor. İşletmemizde bayan çalışanlarımız kasaplık yapıyor. İşletmemiz, bayanların kasaplık yaptığı nadir işletmelerden birisi. Bayanların kasaplık yapmasının bizlere de çok büyük faydası var. Çünkü mevcutta erkek kasap bulmak zor oluyor. Et çekme hattıyla ürünlerimiz, yere değmeden modern şekilde işleniyor. İnce işçiliklerimizi kadınlar yapıyor. Zaten kadın eli değen yer daha titiz ve bereketli oluyor.”
SON BİR YILDA 50 MİLYON ZİYARETÇİ
Köfteci Yusuf hakkında bilgiler aktarmaya devam eden Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf olarak 2016 yılında 50 milyon kişiyi ağırladıklarını vurguladı. Akkaş, “Müşterilerimiz ve misafirlerimiz Köfteci Yusuf’a kefil olarak tüm tanıdıklarına bizleri öneriyorlar. Diyorlar ki, ‘Gittiğinizde mutlaka Köfteci Yusuf’a uğrayın’. Misafirlerimizin bize kefil olması paha biçilmez bir şey. Biz buna çok dikkat ediyoruz ve insanların verdiği paraların çok daha fazlasını vermenin gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.
DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ
Tesis gezisinin ardından şefler, toplantı salonuna alındı. Toplantı salonunda Köfteci Yusuf Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dedeli, slaytlı sunumla Köfteci Yusuf’un tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtımın ardından şeflere bir konuşma gerçekleştiren Yusuf Akkaş, “Zaman ayırdığınız ve geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin önerileri bizler için çok önemli. Sizler bizlerden lafınızı hiç esirgemeyin. Sizlerden Köfteci Yusuf’un gönüllü müfettişlerimiz olmanızı istiyorum. Bu işletme sizlerin. Zamanla on binlerin, yüz binlerin çalıştığı bir Dünya markası olacağız. İnanın buna çok yakınız. Eskiden baksak, uluslar arası bir firmanın yanında yerli bir firma başarılı olamazdı. Ancak şimdi bir şehirde yer tuttuğumuzda, o bölgedeki marka firmalar bile ‘Ben buradan çıkarım” diyebiliyor. Bizleri AVM’lere sokmamak için çalışmalar yapılıyor. Çok şükür ki şu an insanların bize inandığı ve benimsediği bir firma haline geldik. 2016 yılında 50 milyon misafir ağırladık ve insanlar bize kefil olabiliyorlar. Biz, bunun avantajını kullanıyoruz. Sizlerin de bir markaya kefil olması çok önemli” şeklinde konuştu.
FARKLI LEZZETLER HAZIRLAYACAKLAR
Yusuf Akkaş, toplantının ardından şeflere bir yemek verdi. Yusuf Akkaş, şunları aktardı: “Şeflerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Şeflerimizin fikirleri, öneileri bizim için çok önemli. Şeflerimiz Köfteci Yusuf için farklı lezzetler hazırlayacaklar ve bizler de bunları müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Köfteci Yusuf lezzetini tüm Dünya’ya taşımak istiyoruz.”
% 100 et ile döner satışı da yapan Köfteci Yusuf, AB Standartlarında Avrupa’nın en büyük köfte fabrikası unvanını elinde bulunduruyor. Köfteci Yusuf’un yeni hedefinin; AB Standartlarında Dünya’nın en büyük köfte üreten fabrikası olmak olduğu belirtildi.
Köfteci Yusuf’ta 200 bayan kasap çalışıyor. Köfteci Yusuf’un 6 bin çalışanından % 58’i bayan çalışanlardan oluşuyor.
1 Yorum. Yeni Yorum
Aynen hep kadın çalışıyor milletin hakkını yiye yiye calisiyor personelleriniz neyden haberin war köfteci Yusuf