“Ateşden Doğan Çiçekler” Tunus’ta görücüye çıktı. Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Çini Bölümü Öğretim Görevlisi Senanur Gündoğdu, Tunus’ta çini ustalarının sayısını artırmak amacıyla yedincisi düzenlenen “Porselen ve Çini sanatı günleri” etkinliğine katıldı. Gündoğdu, 17. yüz yılın başlarında parlayan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüyle 18. yüzyılın sonlarına doğru önemini yitiren İznik Çinilerini Tunus’ta başarıyla tanıttı.
Günümüzde yeniden o parlak günlerini yakalayan “Ateşin Çiçekleri” İznik Çinisi, Tunus Sidi Kasım Cezili Kültür Merkezi’nde düzenlenen porselen ve çini sanatı günleri etkinliğinde tam not aldı.
Özel kurulan atölyede uygulamalı olarak İngilizce ve Türkçe sunum gerçekleştiren Senanur Gündoğdu, ortaya çıkardığı çalışmaları ile Tunuslu seramik sanatçılarını kendisine hayran bıraktı.
İznik’i ve Türkiye’yi bu alanda tanıtmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gündoğdu, ” Uzun yıllardır İznik çinisi üzerine çalışmalar yaptık. Bizden önce bu sektördeki çini ustalarından çok büyük bir destek gördüm. Tunus’ta bir yandan İznik çinisini anlatırken diğer yandan da İznik’in tanıtımına katkıda bulunmanın gururunu yaşıyorum. İznik çinisinin önemi ve neden hala günümüzde çok başarılı bir şekilde var olduğunu anlatılması bakımından güzel bir proje oldu” dedi.
Tunus’ta ki düzenlenen İznik çinisi tanıtımında İznikli çini atölyesi sahiplerini temsilen Esra Gümüş’te yer aldı. Gümüş, İznik’te işlenen çini ürünlerini sergiledi.
Tunus Ulusal Seramik Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen proje, çini sanatını yeniden keşfedilme yolunda atılan büyük bir adım olarak gösterildi.