Marmarabirlik İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 26 Haziran tarihinde yapılacak yönetim kurulu seçimi öncesinde gerçekleştirdiği toplantıda yeni yönetim kurulu adayları üreticilere tanıtıldı.
Belediye iş hanı düğün salonunda yapılan toplantıya yoğun bir katılım görülürken, mevcut Başkan Ergün Sürücü yaptığı açılış konuşmasında, “ Marmarabirlik ailesi içinde 42 yıl görev yaptım, artık dinlenme zamanı” diyerek tekrar aday olmayacağını açıkladı.
Toplantıya katılan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa bu güne değin yönetime destek olan üyelere teşekkür ettiği konuşmasında yeni kurulu aday listesini açıkladı.
Aday listesi Boyalıca Eski Belediye Başkanı Ali Bulut, Ali Zekeriya Uğur, Fikret Ölçer, Yakup Sevinç, Serkan Acar, ve Hazer Göllü’den oluşurken başkan Asa, görev süresi boyunca yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “İznik Kooperatifi Yönetim Kurulu seçimleri hepinizin hatırlayacağı üzere, 26 Haziran 2014 tarihinde yapılmıştı. 26 Haziran 2018’de Kooperatif Yönetim Kurulumuzun görev sürelerini dolmuş olduğundan seçim yapılması kararı alınmıştır. Bu akşam, siz değerli ortaklarımızın huzurunda seçim startımızı vermiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz günden bugüne ortaklarımızın haklarını savunan, kendilerini hiçbir zaman ortaklarının üzerinde görmeyen her zaman sizlerle iç içe olan, kooperatifi zarar ettirmeden, ortaklarımızın ve kooperatifimizin geleceği için çalışmalarını sürdüren İznik Kooperatifi Yönetim Kurulumuza şahsım ve Marmarabirlik adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Değerli Ortaklarımız,
Siz değerli ortaklarımızın vermiş olduğu destekle 2010 yılında Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktayım. İznik Kooperatifi’nin kurulduğu 1970 yılından bu güne İznik Kooperatifi temsilcisi olarak bu görev ilk defa şahsıma nasip oldu. Çıkmış olduğumuz hizmet yolunda, üreticinin alın terinin ve emeğinin ne kadar önemli olduğu ve önce ortak anlayışı ile görevimizi sürdürmekteyiz. Bugüne kadar, ortaklarımızı mağdur etmeden, kooperatifimizi ve Marmarabirlik’ i de zarar ettirmeden, ortak paydada buluşarak hizmet anlayışımızı devam ettirmekteyiz.
2017/2018 ürün alım kampanyasında, ortaklarımızın daha önceden talepleri doğrultusunda 18 Ekim tarihinde fiyatlar erken açıklanmış, arz talep dengelerinin değişmesiyle birlikte 10 gün sonra fiyatlarımız revize edilmişti. Taban 4.10TL, tavan fiyat da 11.75 TL olarak belirlenmişti. Kampanya bitiminde 8 Kooperatifimizden toplam 51.500 ton ve 290 milyon TL bedelinde ürün alımı yapılmıştır. Marmarabirlik’in kurulduğu günden bu güne en yüksek miktarda ürün alımı gerçekleşmiş olup ürün bedellerinin yüzde 80’i peşin, kalan yüzde 20’lik dilim de 26 Ocak’ta ödenmiş ve ortaklarımıza borcumuz kalmamıştır.
2010 yılında Marmarabirlik’i devraldığımız gün itibariyle, 43.5 milyon TL vergi borcu,98 milyon TL Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan çekilen kredi borcu ile ortaklarına ürün bedellerini ödeyemeyen, yatırım yapamayan, sürekli öz kaynakları eksilen, stokları eriyen ve sürekli zarar eden bir kurum devralmıştık.
Göreve geldikten hemen sonra, değişim-dönüşüm ve planlı büyüme hedefiyle çıktığımız bu yolda, aldığımız radikal kararlar, yaptığımız çalışma ve yatırımlarla başta siz değerli ortaklarımız olmak üzere Kooperatifimizin ve Marmarabirlik’in geleceğini planlamış ve düzlüğe de çıkmış bulunmaktayız.
Bugün geldiğimiz süreçte, kısıtlama getirmeden ürün alan, ürün bedellerini kampanya bitiminde ödeyen, gelecek için sürekli yatırım yapan, zarar etmeyen, kar eden, kar payı dağıtan, karlılığı yatırıma dönüştüren ve kendi ayakları üzerinde duran bir kurum haline gelmiştir. Bugünlere gelinmesinde en büyük güç ortaklarımızın kooperatiflerine duyduğu güven ve huzurun gelmesi, birlik ve beraberliğin sağlanmış olmasıdır. Kısaca huzur başarıyı getirmiştir.
Yaptığımız görev süresince özellikle satışlarımızı ve dolayısıyla alımlarımızı arttırmak amacıyla depolama kapasitemizi sürekli arttırmakta ve yeni depolama tesisleri inşa etmekteyiz. Kısaca geleceğimize yatırım yapmaktayız. Geleceğine yatırım yapamayan asla ayakta duramaz.
Gelecekteki Hedeflerimizden Bahsedecek Olursak
– Üreticimize Gübre ve Zirai İlaç Desteğine Devam Edilecek
– Ayrıca Akaryakıt Desteği de Verilmesi Planlanmaktadır
– Önümüzdeki Kampanya Dönemlerinde Yılda 70 Bin Ton Ürün Almayı,
– Yılda 50 Bin Ton Ürün Satmayı,
– 54 Ülkeye Olan İhracatımızı 8 Bin Tonlara Çıkarmayı,
– Marmarabirlik Depolama Kapasitesini 100 Bin Tonlara Çıkarmayı,
– Arge Laboratuvarımızla Zeytin Ve Zeytinyağı Analizine İlave Olarak
– Yaprak ve Toprak Analizi Yapmayı
– Tübitak Destekli Organik Gübre Üretimi İçin Seri Üretime Geçmeyi,
– 2010 Yılından Bugüne İznik Kooperatifine Yapılan Yatırımlara Yenilerini Eklemeyi,
– Yapılacak Olan Soğuk Hava Deposu, Sebze ve Meyve Paketleme Tesisi ile Üreticimizin Ürününe Katma Değer Kazandırmayı,
– Ulusal ve Yerel Zincir Mağazalarına Ürün Tedarik Eden Bir Kooperatif Olmayı,
– Düğün Salonuna Yaşlılarımızın Rahatça Çıkabilmesi için Asansör Yapmayı
– Kooperatif Bahçesinin Tamamının Üstünü Kapatmayı
– Kooperatifimiz Eski Depolarının Tamamını Ctp Tanklarla Yenilemeyi , Hedefliyoruz. Başarı ekip çalışması ile olur. Bugüne kadar yakalamış olduğumuz başarının temelinde ekip çalışması yatmaktadır. Daha güçlü ortak, daha güçlü kooperatif ve daha güçlü bir Marmarabirlik ilkesiyle yapılacak olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçiminin başta ortaklarımız olmak üzere, Kooperatifimize ve Marmarabirlik’e hayırlı olmasını diler, Yeni dönemde yeni hedeflerle geleceğimiz için ekibimize desteklerinizi bekler, hepinize saygılar sunarım” diye konuştu.