‘ÇEDES ile eğitim iyice dinci gerici bir hal almış’

SİYASET

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Bursa’da sendika işçi temsilcileriyle bir araya geldi. Sendikalarla bir araya gelen Aslan, “Sermayenin egemenliğini kırmak açısından ortak mücadeleye ihtiyaç var.  Delik deşik edilmiş eğitim sistemi var. ÇEDES ile eğitim iyice dinci gerici bir hal almışken, MESEM’lerle ortaokullara meslek edindirme altında çocuk işçiliğin önünü açıyorlar. Her alanı sömürüye açan bir iktidar var” dedi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasını ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, “Sendikal hak ve özgürlükler meselesinde sendikaların birlikte hareket edebileceği koşullar var. Bıçak artık kemikte. Koşullar işçi ve emekçiler açısından can yakıcı bir noktada. Sermayenin bu egemenliğini kırmak açısından ortak mücadeleye ihtiyaç var” dedi.

“HER ALANI SÖMÜRÜYE AÇAN BİR İKTİDAR VAR”

Daha sonra KESK Bursa Şubeler Platformunu ziyaret eden Aslan burada kamu emekçilerini dinledi.

Delik deşik edilmiş eğitim sisteminin olduğunu belirten Aslan, “ÇEDES ile eğitim iyice dinci gerici bir hal almışken, MESEM’lerle ortaokullara meslek edindirme altında çocuk işçiliğin önünü açıyorlar. Her alanı sömürüye açan bir iktidar var” dedi.

Erdoğan’ın katil Sisi dediğiyle görüştüğünü ve İsrail ile dolaylı yollarla ticari ilişkilerin sürdüğünü belirten Aslan, “Bütün bu saldırılara karşı işçi emekçiler lokal de olsa bir direniş var. Parça parça da olsa yerellerde her birinin kendi sorunlarıyla ilgili bir direniş söz konusu. Birlikte mücadele ortak bir mücadele örme konusunda zayıflıklar devam ediyor. Gerek siyasi gerek sendikal anlamda. İktidar, toplumda işçi ve emekçilerin zayıflıkları, birleşik mücadele olmamasından kaynaklık rahat bir saldırı politikası sürdürüyor. İktidar her taşın altından darbe arıyor kılıç sallayan subayları iktidara karşı bir tehdit olarak algılıyor” dedi.

“MÜCADELENİN, YENİDEN, GÜÇLENMESİ AÇISINDAN ORTAK HAREKET ETMEMİ GEREKİYOR”

Halkın %80’i yoksulluk altında olduğunu vurgulayan Aslan, “Memurların 90’ı yoksulluk sınırı altında yaşıyor böyle bir tablo var. Sendikalar yoksulluk sınırı altında ücrete fit olmuş bir durum söz konusu. Öğretmen sendikalarıyla nasıl birlikte hareket ederiz? Yol yöntemlerini nasıl buluruz? Hangi engeller var? Birlikte mücadele etmemiz açısından. Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Bu sendikalar için de geçerli siyasal partiler için de geçerli. Yani biz bu işin içerisinde, buradan azade bir yapı değiliz. Mücadelenin, yeniden, güçlenmesi açısından ortak hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.