Çok acil durum! Acil müdahale ekipleri bazen gecikiyor neden?

GÜNDEM

Bu iddia çok konuşulacak. İtfaiye ve 112 ekiplerinin nokta adres bulmakta güçlük çektiği öne sürüldü. İznik’te meydana gelen olaylarda zamanlama sorunu yaşanıyor.

Bunun nedenin ise ilçe krokisinin iyi derece de bilinmemesi olarak gösteriliyor. Gerek itfaiye gerekse 112 sağlık ekiplerinin olaylara anında müdahalesi bazen gecikebiliyor. Edinilen bilgiye göre, bunun nedeni hangi sokak nerede olduğu ve bulmakta güçlük çekildiği. Vatandaşlar, Acil bir durumda adres bulmakta güçlük çeken müdahale ekiplerinin sokaklar üzerinde eğitim almaları sağlanmalı. Bununla ilgili biran önce eğitim faaliyeti başlatılmalı diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

ASILSIZ ÇAĞRI YAPMAYIN

12 hattının hayati tehlike bulunduğu anlarda aranması gerektiğinin altı çizildi. Bursa’da çağrı hattına her gün gelen 12 bin çağrıdan 650-700 tanesi için ambulans sevk ediliyor. Gelen çağrıların yüzde 95’i asılsız çıkmakta. Böyle olunca gerçek hastalara müdahalede geç kalınabilmekte.

112’yi arayan vatandaşların o anki heyecanla bazı bilgileri eksik ya da yanlış verdiğini, bunun da olaya müdahale süresini uzattığını belirten İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “2016 yılında Bursa’da acil vak’aya ulaşma oranı ilk 10 dakika içerisinde yüzde 97, ilk 30 dakikada kırsal alanda yüzde 95’tir. Bu cefakâr arkadaşlarımız sizin hayatınız için mücadele veriyor. Lütfen 112 hattını gereksiz yere meşgul etmeyelim ve trafikteki ambulanslara yol verme hususunda daha hassas olalım. 112’nin bir gün size de lâzım olabileceğini unutmayın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.