Diş Eksikliği Tedavisi

KOBİ HABER

Diş kaybının çeşitli nedenleri vardır. Nedenlerin başında uygun olmayan fırçalama ve diş ipi kullanımından kaynaklanan kötü diş koşulları gelmektedir. Bu nedenlre, diş eti hastalıklarının gelişmesine ve diş eksiklikleri oluşumuna yol açar. Devam eden diş çürüğü varsa eksiklikler oluşabilir. Diş yüzeyi düzgün temizlenmediğinde çürükler başlar ve bunun sonucunda plak gelişmeye başlar. Bu diş çürüğünün ilk belirtilerinden biridir. Zamanla plak, dişin mineden oluşan en üst tabakasını zayıflatmaya devam edecektir. Bu plak oluşumu zamanla köke zarar vermeye başlar. Bu nedenle etkilenen diş gevşeyebilir ve sonuç olarak düşebilir.

Diş kaybının bir diğer göze çarpan nedeni diş eti rahatsızlığıdır. Benzer şekilde diş boşlukları gibi diş eti hastalığının da altında yatan neden plaktır. Biraz plak oluşumu zararlı olmasa da birkaç çeşit bakteri zararlıdır ve çeşitli diş eti hastalıklarının tetikleyicisi olabilirler. Diş eti hastalıklarının en büyük sorunlarından biri de fark edilmemesidir. Diş eti hastalıkları ağrısızdır, bu nedenle teşhis edildiğinde önemli ölçüde zaten neden olmuştur. Zamanla diş eti hastalıkları bağlarınızın ve kemiğinizin zayıflamasına neden olabilir.

Diş eksikliği tedavisi nasıl yapılır?

Diş eksiliği tedavisi için tam periodontal değerlendirme için diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmeniz gerekecektir.

Belirli bir diş, diş eti hastalığı veya kötü diş hijyeni nedeniyle hasar görmüşse, diş hekiminin hasarlı diş kısmını çıkarması ve diş implantları yerleştirmesi gerekebilir. Diş eksikliği tedavisi diş köklerini, kaybolmuş veya hasar görmüş dişlerin yerine metalden yapılmış vida benzeri postlarla değiştirme yöntemidir.

Tedavi ne zaman yapılır?

Tek veya daha fazla dişi eksik olan kişiler, çene kemikleri tamamen gelişmiş kişiler, genel olarak sağlıklı bir ağız dokusuna sahip olanlar, aksi halde takma diş takmaya hevesli olmayanlar, konuşmasını iyileştirmek isteyenler ve rahat olan kişiler. Bu tür bir tedavi prosedürü için birkaç ay taahhütte bulunmaya hak kazanırlar. Bu aşamadan sonra diş eksikliği tedavisi yaptırabilirsiniz.

Kimler tedavi için uygun değildir?

Bazı kişilerin diş implantlarına gitmemesinin birkaç nedeni vardır. Genel sağlık durumu iyi olmayan veya tip 1 veya tip 2 olsun, iyileşme süresi kötü olan diyabet hastalarının diş implantı ameliyatına gitmesine izin verilmez. Bunun nedeni, zayıf bağışıklıklarının yumuşak doku ve kemiğin iyileşmesini fazlasıyla zorlaştırmasıdır. Ayrıca bazı immün yetmezlik sorunları olan kişiler ve hamile olanlar bu tedavi için uygun değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.