TKP bugün ABD savaş gemisini protesto edecek

SİYASET

ABD’nin İsrail’i korumak üzere bölgeye gönderdiği gemilerden biri olan USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi dün İzmir Limanı’na demirledi. “Ülkemizin limanları emperyalistlerin ikmal ve lojistik noktası olamaz” diyen TKP bugün İzmir Limanı önünde buluşmaya çağırdı.

USS Wasp’ın Türkiye’nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu ile 13-17 Ağustos arasında Akdeniz’de ortak eğitim tatbikatı yaptığı, tatbikata USS Oak Hill ve TCG Gökova gemilerinin de katıldığı ortaya çıkmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın kamuoyuna duyurmamayı tercih ettiği tatbikat ABD Donanması’na bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ortaya çıkmıştı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bugün İzmir Limanı önünde ABD savaş gemisini protesto edecek.

TKP İzmir tarafından yapılan açıklamada “Ülkemizin limanları emperyalistlerin ikmal ve lojistik noktası olamaz. ABD emperyalizminin ülkemizi ve bölgemizi savaş alanına çevirmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Bu akşam saat 19.30’da İzmir Limanı önünde buluşma çağrısı yapan TKP İzmir’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD’nin İsrail’i korumakla görevli savaş gemisi USS Wasp, İzmir Limanı’nda demirledi. #Filistin ve Ortadoğu’ya savaş ve yıkım getiren ABD ordusunun savaş gemisinin İzmir Limanı’nda demirlemesini kabul etmiyoruz. Ülkemizin limanları emperyalistlerin ikmal ve lojistik noktası olamaz. ABD emperyalizminin ülkemizi ve bölgemizi savaş alanına çevirmesine izin vermeyeceğiz.  2 Eylül Pazartesi, saat 19.30’da İzmir Limanı önünde buluşuyoruz!”

(Bülten)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.